Oud Gastel – Markt 12

prijs:
€ 675.000,- k.k.

status:
Verkocht

bouwjaar:
1976

TROTS! bieden wij u aan:

Markt 12 te Oud Gastel

Een uniek object, dat mag gezegd worden want deze karakteristieke woning aan de Markt komt zelden op de markt.

Dit goed onderhouden statige woonhuis met ruime garage is omstreeks 1967 gebouwd en achtereenvolgens in 2007, 2016 en 2017 intensief gemoderniseerd en verbouwd. Ondanks de moderne indeling heeft het huis zijn statige klassieke uitstraling behouden wat benadrukt wordt door de omvang, de gebruikte materialen en de optimale symmetrie.

Een prachtig pand welke in het bezit is van een verrassend grote achtertuin omgeven van veel rust! In deze tuin waant u zich allesbehalve in het centrum.

Zoekt u een plek om aan huis te kunnen werken? Dit prachtige pand maakt ook dit mogelijk!
Laat u verrassen en maak een afspraak.

BEGANE GROND
We betreden de woning door een massieve deur met een doorkijk-deurtje waarna de keurige terrazzo (plavuizen) vloer en statige trap gelijk het hoge niveau van de woning benadrukt. De centrale hal geeft toegang tot de eerste woonkamer, de tweede woonkamer, de woonkeuken, het gastentoilet, de garderobekast en de wijnkelder. Vanuit de centrale hal, waarin het in 2017 gemoderniseerde toilet zich bevindt, betreden we de ruime woonkamer (ca. 38 m²) via een, van geslepen glas voorziene, deur.

De eerste woonkamer is beschikt over een enorme schouwpartij met gashaard die de bijzondere sfeer die in deze woning hangt benadrukt. De woonkamer is voorzien van strak gestucte hoge plafonds met sierlijsten, strak gestucte wandafwerking en een nieuwe laminaatvloer. Vanuit de woonkamer heeft u door de glas-in-lood raampartij uitzicht over een immer gezellig centraal marktplein en de robuuste, landschap bepalende, kerk. Ook geeft de woning via een glas-in-lood schuifpui toegang tot een eerste terras in de tuin waar u zich onder de volwassen platanen altijd in vakantiesferen voelt.

Via de woonkamer heeft men tevens toegang tot de riante (ca. 22,5 m²) modern ingerichte woonkeuken. Deze uitgebouwde (in 2017 geheel vernieuwde) keuken is voorzien van een tegen over elkaar gerichte rechte opstelling met stenen werkbladen en voorzien van alle mogelijke luxe inbouwapparatuur. Naast de afleg-planken, die alle beschikken over inbouwverlichting, noemen we ook de gas-op-glas kookplaat, een dubbele spoelbak, een, in een schouw opgenomen, afzuigkap, een grote koelkast met vriezer en wijnkoeler, een vaatwasser, een geïntegreerde koffiezetmachine, een oven, een stoomoven en een Quooker. De strak gestucte plafonds en wanden, de toegangsdeur voorzien van geslepen glas, de mooi afgewerkte terrazzo tegelvloer en de ingebouwde imitatie openhaard maken van deze keuken een zeer bijzondere ruimte die door zes enorme ramen, die voorzien zijn van dubbel glas, ook nog eens een geweldig uitzicht op de tuin geeft.

Vanuit de centrale hal is tevens een ruime tweede woonkamer (ca 40 m²) toegankelijk die beschikt over een tweetal toegangsdeuren die beide zijn voorzien van geslepen glas.
Deze ruime kamer is voorzien van een laminaatvloer en wanden en plafonds zijn strak afgewerkt en aan de voorzijde voorzien van inbouwspots. Ook vanuit deze kamer heeft u door drie glas-in-lood raampartijen onbeperkt uitzicht op het marktplein. Vanuit deze tweede woonkamer is een kantoor (ca. 15 m²) toegankelijk die voorzien is van een houten vloer en strakke wanden en plafonds. De tweede woonkamer en het aansluitende kantoor doen momenteel dienst als respectievelijk een groot kantoor en een (vierde) slaapkamer.

Ten slotte treffen we de toegang naar de wijnkelder (ca. 10 m²) aan die voorzien is van een plavuizen vloer en gestucte wanden. Deze kelder dateert zeer waarschijnlijk nog van de woning die hier oorspronkelijk stond en heeft dus al een hele geschiedenis achter de rug.

EERSTE VERDIEPING
Wanneer we de statige trap opgaan bevinden we ons op een overloop alwaar we toegang hebben tot een drietal slaapkamers en de badkamer.
De drie slaapkamers hebben de volgende afmetingen, respectievelijk ca. 24 m², 13 m² en 12 m² en zijn alle afgewerkt met vloerbedekking, strak gestucte wanden en plafonds.

De eerste slaapkamer, aan de voorzijde, heeft een speelse indeling en beschikt over een klein balkon met uitzicht op het marktplein en heeft een extra dakraam. Het balkon is voorzien van een traditioneel gesmeed hekwerk en bereikbaar via openslaande deuren met glas-in-lood.
De tweede slaapkamer is momenteel ingericht als dressing en heeft naast op maat gemaakte kasten met inbouwspots, een vaste kaptafel en een groot dakkapel waardoor een mooi uitzicht over de tuin bestaat. De twee grootste slaapkamers zijn voorzien van airconditioning.
De derde slaapkamer aan de achterzijde heeft een groot dakraam en is door een vaste trap verbonden met de zolder die dienst doet als slaapkamer en voorzien is van een tweetal grote Velux dakramen. Achter de kopse schotten is er aan beide zijden van de zolder nog voldoende opslagruimte aanwezig.
De bijzondere slaapkamer aan de voorzijde van het pand, voorzien van een balkon, de slaapkamer die bestaat uit twee etages aan de achterzijde en een slaapkamer die voorzien is van een groot dakkapel en uitzicht biedt over de tuin maken deze etage zeer bruikbaar en uitnodigend.

Maar de werkelijke parel van deze etage is toch wel de badkamer. Speciaal ontworpen voor deze woning en met een oppervlakte van ruim 16 m² is deze badkamer zonder meer opvallend, uitzonderlijke ruim en uitnodigend te noemen. De verwachtingen van u zullen zonder enige twijfel hooggespannen zijn. En u zult niet teleurgesteld worden.
De badkamer is voorzien van een dakraam, een vrijstaand schelp ligbad, een ronde designradiator, een grote dubbel uitgevoerde inloopdouche, een tweede toilet, een tweetal separate wastafel-meubels en hoogwaardige design kranen. De gehele badkamer is voorzien van vloerverwarming. Het strakke stucwerk van plafond en wanden alsmede het speciale beton-ciré waarmee de ‘natte’ hoek is afgewerkt, is op zijn zachts gezegd bijzonder te noemen. De in de plafonds verwerkte dimmende spots aangevuld met de smaakvolle sfeerverlichting dragen bij tot de bijzondere ambiance. Ondanks het enorme oppervlak van deze badkamer zijn er toch nog voldoende bergruimten gecreëerd.

TWEEDE VERDIEPING
De zolderetage is verdeeld in een ruime slaapkamer die toegankelijk is via een vaste trap en voorzien is van twee grote Velux dakramen. En aan de kopse zijden van de slaapkamer bevinden zich flinke bergruimten.

DE TUIN
De royale achtertuin is een oase van rust. De volledig omsloten binnentuin biedt enorm veel privacy en is voorzien van een drietal terrassen zodat er altijd wel een plekje in de zon of juist in de schaduw is te vinden. Het grote terras onder platanen vormt een uitbreiding van de woonkamer en is via een schuifpui in de woonkamer of de deur in de keuken goed bereikbaar. Door de platanen wordt het zonlicht ‘gefilterd’ waardoor het ook op warme dagen goed toeven is in deze tuin.
Via dit terras is de inpandige stenen garage (ca. 34 m²) toegankelijk die beschikt over een elektrische sectionaaldeur met een separate loopdeur richting de markt. In de (verwarmde) garage vinden de was- en droogapparatuur hun plek.

In de garage bevindt zich tevens de Cv-installatie. De ruime garage biedt haar bewoners voldoende parkeergelegenheid en opslagruimte. Vanuit de garage heeft u via drie speelse ramen uitzicht op het prieel en de tuin. Aansluitend aan het terras bevindt zich een gezellig prieel zodat ook op een regenachtige dag van de tuin genoten kan worden.
Achterin de tuin treft u een verwarmd zwembad aan dat voorzien is van een filterinstallatie en onderwater verlichting. De planten en de bovenbouw waarmee het zwembad gedecoreerd is maken dit deel van de tuin tot een relaxomgeving die zijn weerga niet kent.
Aan het derde terras is een luxe gastenverblijf gebouwd voorzien van een relaxruimte met openhaard, een eigen badkamer, een toilet en fonteintje, een zes tot acht-persoons sauna en tot slot een vide die via een vaste trap bereikbaar is.

Bekijk hier de foto's

Hoofdfoto


Foto 20


Foto 37


Foto 22


Foto 4


Foto 30


Foto 45


Foto 11


Foto 43


Foto 42


Foto 31


Foto 5


Foto 32


Foto 34


Foto 29


Foto


Foto 44


Foto 27


Foto 2


Foto 13


Foto 38


Foto 12


Foto 7


Foto 21


Foto 39


Foto 23


Foto 3


Foto 36


Foto 19


Foto 10


Foto 17


Foto 41


Foto 16


Foto 6


Foto 18


Foto 33


Foto 28


Foto 25


Foto 40


Foto 26


Foto 9


Foto 15


Foto 35


Foto 14


Foto 8


Foto 24